kita pun teringin nak jadi cantik macam tu jugak. Aku tengok gambar kat bawah ni, terus rasa macam nak main mekap-mekap. Kan..kan..kan???

Korean-makeup-artist-PONY

Dulu sebelum kerja bermajikan ni, aku pernah pasang angan-angan nak sentiasa tampil kemas dan presentable lah konon. Pastu siap berangan nak pakai heels atau wedges pergi office. Jalan penuh bergaya gitteww…

Last-last mai office pakai selipar jamban dengan baju dan tudung yang tak payah iron serta tak pakai pin. Confident sangat…Tak sempat naik lif, tudung dah serabai. Sejujurnya, memang aku tak kisah pun penampilan aku sebab aku tak selalu jumpa client. Mungkin itulah hikmahnya dapat kerja yang duduk dalam office saja.

Aku pernah pergi mall pakai heels, lepas tu kan….

Pendek kata, tak salah pasang angan-angan dalam hidup. Never try, never know.

Advertisements